Friday 6 May 2016

Kirjutan natukene sellest, et kuidas mul vahepeal läinud on. Julgen väita, et seekord pääsesin ma depressioonist küllalt lihtsalt. Kokku vast kestiski kogu episood ligikaudu 2 kuud ja sügavat haigust sellest ei arenenud. Ma tunnen end energilisena ja rõõmsana. Tagasi on tulnud huvi erinevate tegevuste vastu - hakkasin jälle laulmisega tegelema ja eile käisin üle pika aja jooksmas. Ilm oli väga hea ja esimesed 4 km oli päris hea joosta, aga siis hakkas päike niimoodi lagipähe paistma, et viies km oli juba suhteliselt raske. Kuna ma tavaliselt jooksen 7 km, siis ei tahtnud veel alla anda ja jooksin siiski veel ühe ringi. Kokku siis 6 km. Viimane ring oli küll juba paha olla sellest kuumusest. Ma olen muidu väga külmavares, aga otsest kuumust talun ma suhteliselt kehvasti. Suvel palavaga ma jooksen tavaliselt hilisõhtutel, siis kui enam nii palav ei ole.
Lisaks olen olnud hõivatud oma erinevate võlgnevuste likvideerimistega nii kodustes töödes, hobides kui ka muudes kohustustes. Vahepeal ju puudus igasugune tegutsemistahe ja nii need asjad kuhjusid. Igatahes asjad sujuvad, kuigi teha on veel palju:). Samuti nagu ma olen juba korduvalt maininud, siis mõlgutan ma erinevaid mõtteid, kuidas depressiooniteema tähtsust ühiskonnas rohkem teadvustada. Nii, et ausalt öeldes olen ma päris hõivatud oma tegemistega jälle, mis on ülimalt positiivne.
Toitumise koha pealt nii palju, et kuna taandus haiguseepisood ja ma leidsin ennast taas ülesse, siis pole olnud mul ka vajadust emotsionaalsete söömiste järele ning kaalunumber on ka juba päris palju kahanenud. Natuke võtan mõtteid FitLap toitumiskavast, aga üldiselt järjepidevalt ma seda ei järgi. Samas on seal kavas toodud väga huvitavate ja maitsvate toitude retseptid - nii, et ma kindlasti julgen seda soovitada juba selle pärast. Samuti kui lugeda teiste inimeste lugusid, siis selle kavaga saavutatakse väga häid tulemusi ja tegemist on tasakaalustatud ning tervisliku toitumiskavaga. Kellel on kaaluga probleeme või soovib lihtsalt saada uusi häid ja tervislikke mõtteid toitude osas, siis ma kindlasti soovitan. Liitumistasu ei ole kõrge ning võimalik on saada ka lisanõustamist ning teiste tuge, mis kindlasti on väga oluline. Aga mina usun, et ma mahun peagi jälle oma lemmikriietesse. Aga see ei ole tegelikult sugugi nii oluline. Kõige tähtsam on see, et ma tunnen ennast hästi ja tervena. Püüan viibida nii palju kui võimalik ka värskes õhus ning teen igal õhtul usinasti oma joogaharjutusi.
Täna õhtul lähen ma Heateo jooksule ning kutsun kõiki teisi ka sinna. Ei pea ilmtingimata jooksma, võib ka raja lihtsalt läbi jalutada. Ilm on ilus ja liikumine ning värske õhk mõjuvad kõikidele kosutavalt.


Heateo jooksu korraldab MTÜ Klubi Tartu Maraton Jooksumaratoni korralduskomitee, koostöös SA TÜ Kliinikumi Lastefondiga. Sel aastal kogume raha 3-aastase Cassandra toetuseks, kes põeb üliharuldast nahahaigust nimega bulloosne epidermolüüs.

Heateo jooks toimub 6. mail kell 19.00 34. Tartu Jooksumaratoni lastejooksude programmi raames Tartus Tähtvere Spordipargis. Raja pikkuseks on 4,5 km, mida saab läbida nii joostes kui ka kõndides.

Registreerimine toimub Klubi Tartu Maraton kodulehel
www.tartumaraton.ee kuni 05.05. kell 17:00, Taru Lõunakeskuse liuväljal 06.05.15 kell 12:00-19:00 ja stardipaigas kohapeal. Registreerimine on tasuta, stardinumbri kättesaamisel palume teha vähemalt 1€ suurune annetus, millele meditsiiniettevõtted synLab, Sirowa, Nutri Kaubanduse, Icosagen ja Uus Apteek lisavad ühiselt 5€ iga osaleja kohta

Heateo jooks on mõeldud kõigile, kes soovivad teha head ja soovivad veeta kauni kevadise reede aktiivselt. 4,5km pikkune distants on jõukohane igale tervele inimesele – olgu siis osaleja eesmärk teha võimalikult hea aeg või lihtsalt rada läbida.

5 comments:

  1. Depressioon see küll polnud...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seda minagi:)

      Delete
    2. See oli hirm depressiooni eest.Hirm teeb meid nõrgaks ja olemise seest õõnsaks. Selleks, et vastu pidada, tuleb endale üks "korralik keretäis" anda.

      Delete
  2. Hakkas suure hooga oma blogi peale, aga nüüd on täielik soss...

    ReplyDelete
  3. Ehk on kellelegi abiks need mõtted (võib jagada): http://feanathiel.blogspot.com.ee/

    ReplyDelete

Aitäh!